Γενική Κατάσταση Λειτουργίας: Κλειστό | Ωράριο: - | Chalet Κελλάρια 1750: Κλειστό | Chalet Κελλάρια 1950: Κλειστό | Chalet Φτερόλακα: Κλειστό | Αναψυκτήριο Βάκχος: Κλειστό

Για την αναλυτική κατάσταση λειτουργίας, αγγίξτε το κυλιόμενο μήνυμα.
ESPA
Χάρτης
Λειτουργίας
Ημέρας
Κάντε κλικ εδώ για Φόρτιση Καρτών Χιονοδρομίας
Left Arrow
Logo

Καλωσήρθατε

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού λειτουργεί αδιάκοπα από το 1976 σε υψόμετρο 1.640 έως 2.260 μέτρων. Είναι το μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο της χώρας διαθέτοντας 23 πίστες (ορισμένες από τις οποίες πιστοποιημένες από τη διεθνή ομοσπονδία χιονοδρομίας F.I.S. για διεξαγωγή αγώνων) συνολικού μήκους 34 χιλιομέτρων για όλα τα επίπεδα ικανότητας και σε όλους τους βαθμούς δυσκολίας.
Με τον εκσυγχρονισμό των αναβατήρων και την ενοποίηση των εγκαταστάσεων Κελαριών – Φτερόλακας αποτελεί αδιαμφισβήτητα το αρτιότερο και πιο σύγχρονο τεχνολογικά χιονοδρομικό κέντρο της χώρας, ισάξιο με ανάλογα του εξωτερικού. Μάλιστα είναι το πρώτο χιονοδρομικό κέντρο στη χώρα που εγκατέστησε αποσυμπλεκόμενο εναέριο αναβατήρα και ένα από τα ελάχιστα παγκοσμίως, που διαθέτει από το 2015 πέντε νέους αποσυμπλεκόμενους αναβατήρες τύπου Combi, για να εξυπηρετούνται ταυτόχρονα οι χιονοδρόμοι και οι επισκέπτες με ταχύτητα και κυρίως με ασφάλεια.
Ανάμεσα στις εγκαταστάσεις του περιλαμβάνονται καταστήματα μαζικής εστίασης και αναψυχής, ενοικίασης, συντήρησης και πώλησης χιονοδρομικού εξοπλισμού και λειτουργούν σχολές εκμάθησης σκι, ενώ διαθέτει και κατάστημα αναμνηστικών ειδών. Εξασφαλίζεται επίσης παροχή πρώτων βοηθειών με παρουσία γιατρού και νοσοκόμου.
Το χιονοδρομικό κέντρο προσφέρει τη δυνατότητα διοργάνωσης εκδηλώσεων και κάθε χρόνο λαμβάνουν χώρα αγώνες χιονοδρομίας και διάφορα άλλα events που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες.
Το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού προσφέρει πληθώρα επιλογών είτε επιθυμείτε να απολαύσετε το αγαπημένο σας χειμερινό άθλημα ή μια διαδρομή στο βουνό με τους νέους αναβατήρες έχοντας μάλιστα και θέα στη θάλασσα, είτε να απολαύσετε την ομορφιά του τοπίου με ένα ζεστό ρόφημα ή γεύμα στο σαλέ. Κατά την εξόρμησή σας στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού έχετε επίσης τη δυνατότητα να περιηγηθείτε στα κοντινά χωριά (Αγόριαννη, Αμφίκλεια, Αράχωβα, κ.ά.), το καθένα από τα οποία διαθέτει ξεχωριστή ομορφιά, αλλά και αρχαιολογικούς χώρους, όπως ο αρχαιολογικός χώρος των Δελφών, που αξίζει να επισκεφθείτε.
Για τη διαμονή και διασκέδασή σας υπάρχουν διαφόρων τύπων καταλύματα και επιχειρήσεις εστίασης στη γύρω περιοχή που μπορούν να εξυπηρετήσουν κάθε τύπο ταξιδιώτη. Για όσους προτιμούν την ορειβασία, ποδηλασία, κλπ. επιχειρήσεις και σύλλογοι εναλλακτικού τουρισμού δραστηριοποιούνται στη γύρω περιοχή, ενώ και επιχειρήσεις όπως εμπορικά καταστήματα, καταστήματα με τοπικά προϊόντα, κλπ. μπορούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες σας.
Πριν ξεκινήσετε τη χειμερινή βόλτα σας στον Παρνασσό να συμβουλεύεστε τον καιρό, να εφοδιάζεστε με την κατάλληλη ενδυμασία και να έχετε πάντα μαζί σας αντιολισθιτικές αλυσίδες.
Το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού σας καλεί να ζήσετε ξεχωριστές οικογενειακές στιγμές και να διασκεδάσετε με φίλους, έχοντας πάντα σα γνώμονα την καλύτερη και ποιοτικότερη εμπειρία τόσο για το χιονοδρόμο όσο και τον επισκέπτη σε ανταγωνιστικές τιμές.