Γενική Κατάσταση Λειτουργίας: Κλειστό | Ωράριο: 07:00-15:00 | Chalet Κελλάρια 1750: Κλειστό | Chalet Κελλάρια 1950: Κλειστό | Chalet Φτερόλακα: Κλειστό | Αναψυκτήριο Βάκχος: Κλειστό

ESPA
Για την αναλυτική κατάσταση λειτουργίας, αγγίξτε το κυλιόμενο μήνυμα.
Χάρτης
Λειτουργίας
Ημέρας
Logo

Πίστες – Διάσωση

1
5
3
4
2
6
7
8

Η ομάδα διάσωσης αποτελείται από έμπειρους πιστέρ, οι οποίοι φροντίζουν  καθημερινά για την ασφαλή λειτουργία των πιστών, την τήρηση των κανόνων χιονοδρομικής κυκλοφορίας, την περίθαλψη των ατυχημάτων και την γενικότερη διάσωση στο κέντρο. Οι πιστέρ ελέγχουν συνεχώς μόνο τις ανοιχτές πίστες του κέντρου, ενώ η χιονοδρομική διαδρομή Νο24 περιφερειακή, ελέγχεται ανά μια ώρα (όταν λειτουργεί). Ο τελευταίος έλεγχος διενεργείται ακριβώς μετά το κλείσιμο των αναβατήρων, γι’ αυτό φροντίστε να είστε συνεπείς με το ωράριο λειτουργίας του κέντρου. Όλα τα ατυχήματα μεταφέρονται με ασφάλεια στους χώρους των 2 οργανωμένων ιατρείων του κέντρου, όπου εκεί περιθάλπονται από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό. Η ομάδα διάσωσης, πέρα από την περίθαλψη των τραυματιών, είναι πλήρως εξοπλισμένη και εκπαιδευμένη για επιχειρήσεις διάσωσης από χιονοστιβάδες, κατακρημνισμούς, αποπροσανατολισμούς και απεγκλωβισμό εναέριων αναβατήρων.

Απεγκλωβισμός εναέριων αναβατήρων
Το κέντρο μας έχει συγκροτήσει και εκπαιδεύσει 20 τριμελείς ομάδες διάσωσης οι οποίες είναι πλήρως εξοπλισμένες για σωστικές επιχειρήσεις απεγκλωβισμού εναέριων αναβατήρων. Οι ομάδες αυτές εκτελούν τακτές ασκήσεις απεγκλωβισμού από καμπίνες και αναβατήρες, ώστε να βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα και να επιτυγχάνεται άμεση και αποτελεσματική επέμβαση σε συνθήκες πραγματικών συμβάντων.

Θα πρέπει να γνωρίζετε, ότι η υπακοή στις οδηγίες των πιστέρ αποτελεί υποχρέωση για κάθε χιονοδρόμο, ενώ η ανυπακοή αποτελεί παράπτωμα, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η ασφαλή λειτουργία των πιστών και να αποφεύγονται τυχόν τραυματισμοί. Σε περίπτωση ατυχήματος αναφέρατε το συντομότερο δυνατόν το συμβάν σε κάποιον πιστέρ ή στον πλησιέστερο σταθμό αναβατήρα ή στο ιατρείο ή τηλεφωνείστε στο 22340 22700.