Γενική Κατάσταση Λειτουργίας: Κλειστό | Ωράριο: - | Chalet Κελλάρια 1750: Κλειστό | Chalet Κελλάρια 1950: Κλειστό | Chalet Φτερόλακα: Κλειστό | Αναψυκτήριο Βάκχος: Κλειστό

Για την αναλυτική κατάσταση λειτουργίας, αγγίξτε το κυλιόμενο μήνυμα.
ESPA
Χάρτης
Λειτουργίας
Ημέρας
Κάντε κλικ εδώ για Φόρτιση Καρτών Χιονοδρομίας
Left Arrow
Logo

Παρά τους θυελλώδεις ανέμους, το ΧΚΠ άντεξε!

7 Μαρτίου 2020

Ασθενείς χιονοπτώσεις περιμένουμε από αύριο.

Όπως αναμενόταν από τις προβλέψεις για σήμερα, πολύ ισχυροί άνεμοι σάρωσαν το βουνό. Ωστόσο το ΧΚΠ γι ακόμη μια φορά έδειξε αντοχή, με αποτέλεσμα να λειτουργήσει με ένα μέρος των αναβατήρων του. Συγκεκριμένα οι αναβατήρες Αφροδίτη, Βάκχος, Αίολος και baby 1 λειτούργησαν, ενώ οι υπόλοιποι τέθηκαν σε αναστολή από το πρωί.
Οι άνεμοι συνεχίστηκαν ισχυροί καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, γι αυτό και οι αναβατήρες λειτουργούσαν σε χαμηλή ταχύτητα. Για την έγκαιρη απομάκρυνση των πελατών από το ΧΚΠ, και λόγω της χαμηλής ταχύτητας, η  διαδικασία ξεκίνησε  νωρίτερα και ολοκληρώθηκε με το κανονικό ωράριο λειτουργίας του κέντρου.

Αύριο νωρίς το πρωί, περιμένουμε ισχυρούς ανέμους, οι οποίοι όμως θα έχουν πτωτική τάση με το πέρασμα της μέρας. Από το μεσημέρι μάλιστα προβλέπεται ασθενής χιονόπτωση. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα προβλέψεις, οι χιονοπτώσεις αυτές θα συνεχιστούν μέχρι την Τετάρτη, με την ευχή να γεμίσουν και πάλι το βουνό με το πολυπόθητο χιόνι.

Στο ΧΚΠ αύριο θα λειτουργήσουν

ΟΙ ΑΝΑΒΑΤΗΡΕΣ: Αφροδίτη, Βάκχος, Αίολος, Περικλής, Ηρακλής, Ερμής, Ηνίοχος, Δίας, Ήρα, Παν, Πυθία και baby 1 & 4.

ΠΙΣΤΕΣ: Βάκχος (2, 2β, 15α), Τηλέμαχος (3), Αίολος (4),  Περικλής (5),  Ηρακλής (8 & 15), Διηάνειρα (12), Παν (10), Πυθία (14 & 14α), Ηνίοχος (6), Δίας (13, 16 & 19),  Ήρα (7), snowpark και baby 1, 2 & 4.

ΚΑΙΡΟΣ: Αύριο το πρωί αναμένουμε ηλιοφάνεια και προς το μεσημέρι ελαφριά χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί ΝΔ και η θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ 0C και 2C.

ΔΡΟΜΟΙ: Όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στο ΧΚΠ είναι ανοιχτοί. Σε κάθε περίπτωση και για τη δική σας ασφάλεια, όταν οδηγείτε στο βουνό να έχετε πάντοτε μαζί σας αντιολισθητικές αλυσίδες.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Σας ενημερώνουμε ότι λειτουργεί το σύστημα ηλεκτρονικού εισιτηρίου (e-ticket). Απαραίτητη προϋπόθεση να έχετε προμηθευτεί την πλαστική κάρτα RFID από τα ταμεία του χιονοδρομικού κέντρου. Λεπτομέρειες θα βρείτε εδώ: https://etadwebtickets.gr/eparnassos/