ΕΠΑνΕΚ 2014-2020

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

+30 6970969385

Αέρας και ομίχλη

Κυριακή, 19/02/2017 | Νέα

Δύσκολες συνθήκες επικράτησαν σήμερα στο χιονοδρομικό, όπως αναμενόταν άλλωστε. Ομίχλη και άνεμος , η ένταση του οποίου αυξανόταν προοδευτικά κατά τη διάρκεια της ημέρας, μέχρι να καταστήσει τη λειτουργία του κέντρου απαγορευτική .Το χιονοδρομικό μας άνοιξε τις πύλες του στο κοινό, ώστε οι «φίλοι» επισκέπτες και χιονοδρόμοι να έχουν την ευκαιρία επιλογής, πάντα με γνώμονα την ασφάλειά τους, αν θα κάνουν χρήση των εγκαταστάσεων ή όχι, έστω και με τη χρήση λίγων αναβατήρων. Η θερμοκρασία έπεσε στους -1 oC), ενώ η προσέλευση ότι μικρή, γνωρίζοντας προφανώς οι υποψήφιοι επισκέπτες τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν ή αναμενόταν να επικρατήσουν στο βουνό.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ (αναβατήρες – πίστες)
Αύριο Δευτέρα  θα λειτουργήσουν , καιρού επιτρέποντος,
οι αναβατήρες:  Αφροδίτη , Βάκχος , Αίολος,  Περικλής, Ηρακλής, Ερμής ,Δίας, Ηνίοχος,  Baby 1 και Ήρα.
και οι  πίστες : Νο 1, 1Α, 2-2Β-2Α, 15α, 4, 5, 11, 13, 18, 19, 6, 7, 7 Α, Baby 1

 ΔΡΟΜΟΙ
Οι δρόμοι προς το ΧΚΠ θα είναι ανοιχτοί, αλλά οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν, πάντα, μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες, που ίσως να χρησιμοποιήσουν.

 ΚΑΙΡΟΣ
Προβλέπεται για αύριο και πάλι ισχυρός άνεμος, συννεφιά, πιθανή ομίχλη και ασθενή υγρή χιονόπτωση. Η θερμοκρασία παραμένει στα ίδια επίπεδα, κοντά στο μηδέν , η ένταση, όμως του νοτιοδυτικού ανέμου αναμένεται υψηλή το πρωί με τάση μικρής εξασθένησης προς το μεσημέρι και θα κυμανθεί μεταξύ 30 και 35 km/h.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Για λόγους ασφαλείας , απαγορεύεται η χρήση ποδηλάτων χιονιού ή αλεξιπτώτου στις πίστες του ΧΚΠαρνασσού.
Να σημειώσουμε ότι οι σχολές εκμάθησης χιονοδρομίας οφείλουν να ενημερώνουν τους μαθητές τους ότι η χάρτινη κάρτα επισκέπτη έχει ένα δικαίωμα ανά αναβατήρα με καμπίνα.
Είναι σημαντικό όσοι χρησιμοποιούν snowboard, να διαθέτουν και να δένουν το λουράκι συγκράτησης, για λόγους ασφαλούς χιονοδρομίας.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22340 22700