ΕΠΑνΕΚ 2014-2020

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

+30 697 096 9384

Αγώνας για να δοθεί το ΧΚΠ σε λειτουργία

Τετάρτη, 02/01/2019 | Νέα

Νέες χιονοπτώσεις στο επόμενο διήμερο
Το χιόνι που άφησε η πρόσφατη κακοκαιρία στο βουνό δημιούργησε πολλά προβλήματα στους αναβατήρες και τις εγκαταστάσεις του. Η προσπάθεια που κατέβαλε το προσωπικό τις τελευταίες 48 ώρες ήταν τεράστια και κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες. Το αποτέλεσμα όμως τους δικαίωσε αφού δόθηκε σε λειτουργία όλο το πλατό των Κελλαριών (και ο Ηρακλής), έστω και με τρίωρη καθυστέρηση. Επικράτησαν πολύ καλές καιρικές συνθήκες με ηλιοφάνεια και χιόνι πούδρα και όσοι χιονοδρόμοι προσήλθαν αποζημιώθηκαν πλήρως.
Αύριο προβλέπονται χιονοπτώσεις με μέτριους ανέμους. Το ΧΚΠ θα λειτουργήσει κανονικά με το πλατό των Κελλαριών ενώ η Φτερόλακα θα παραμείνει κλειστή λόγω υψηλού κινδύνου χιονοστιβάδων.
Στις 3/1/19 στο ΧΚΠ θα λειτουργήσουν:
ΑΝΑΒΑΤΗΡΕΣ
Αφροδίτη, Βάκχος, Αίολος, Ηρακλής, Περικλής και baby 1 & 2
ΠΙΣΤΕΣ
Αφροδίτη (1, 1α), Βάκχος (2, 2β, 15 α), Περικλής (5), Τηλέμαχος (3), Αίολος (4), Ηρακλής (8, 15), Διηάνειρα (12) και baby 2 &3.
ΚΑΙΡΟΣ
Αύριο αναμένουμε νεφώσεις και χιονοπτώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα είναι ΒΑ μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ -4C έως -6C.
ΔΡΟΜΟΙ
Η πρόσβαση στο ΧΚΠ θα γίνεται μόνο από Αράχωβα και Αγόριανη μιας και για λόγους επικινδυνότητας χιονοστιβάδων ο δρόμος Κελλάρια – Φτερόλακα παραμένει κλειστός. Ο δρόμος θα είναι ανοιχτός με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.
Για τη δική σας ασφάλεια όταν οδηγείτε στο βουνό να έχετε πάντοτε μαζί σας αντιολισθητικές αλυσίδες.
ΩΡΑΡΙΟ
Το ωράριο του ΧΚΠ αύριο θα είναι 08:00-16:00 (τελευταία κάθοδος Αφροδίτης 16:30)