ΕΠΑνΕΚ 2014-2020

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

+30 6970969385

Ακόμη μια όμορφη μέρα στα Κελλάρια!

Πέμπτη, 17/03/2016 | Νέα

Πολύ καλή και η σημερινή μέρα για χιονοδρομία στις πίστες και τους αναβατήρες των Κελλαριών.
 
Η χιόνωση των σημαντικών πιστών της Φτερόλακας εμφανίζει μεγάλα προβλήματα ιδίως στις κορυφές όπου γίνεται η αποβίβαση και η έναρξη κατάβασης των χιονοδρόμων. Συγκεκριμένα όπως διακρίνεται από στις συνημμένες φωτογραφίες οι ελκυστικές για καλούς χιονοδρόμους πίστες Νο6, Νο13 Δίας, Νο22 Σαχάρα εμφανίζουν πολλαπλά ξηρά σημεία και δεν μπορούν να δοθούν για ασφαλή χιονοδρομική χρήση προς το κοινό. Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στις γνωστές εκτός πίστας διαδρομές της Φτερόλακας (λούκια Δία, Καλλιόπη κτλ) οι οποίες παρουσιάζουν μεγάλη επικινδυνότητα λόγω εμφανών και κρυφών βράχων αλλά και εξαιτίας της ύπαρξης πολύ δύσκολου είδους χιονιού (δυσκολόσπαστη κρούστα) ικανή για πρόκληση σοβαρών τραυματισμών.  
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Λειτουργία Χιονοδρομικού κέντρου Παρνασσού (ΧΚΠ) το τριήμερο 18-20/3/2016
 
Ενημερώνουμε τους φίλους χιονοδρόμους και επισκέπτες ότι το προσεχές τριήμερο (18-20 Μαρτίου) θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να θέσουμε στη διάθεσή τους το μέγιστο δυνατό αριθμό πιστών κι αναβατήρων, πάντοτε ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και την ποσότητας και ποιότητα του χιονιού. Στην ιστοσελίδα μας θα βλέπετε στην καθημερινή ενημέρωση ποιες πίστες ακριβώς θα λειτουργούν.
Ωστόσο, λόγω διαπίστωσης προβλημάτων στους στεγασμένους εσωτερικούς χώρους και ανάγκης πραγματοποίησης έκτακτων εργασιών αποκατάστασης και συντήρησης λειτουργικών συστημάτων, οι στεγασμένοι χώροι του ΧΚΠ δεν θα είναι προσβάσιμοι αυτό το διάστημα για το κοινό. Συγκεκριμένα, θα λειτουργήσουν κανονικά τα εξωτερικά ταμεία και οι αναβατήρες, αλλά όχι οι εσωτερικοί χώροι διέλευσης και αναψυχής (Κελάρια 1750, Κελάρια 1950, Φτερόλακα).
Στο πλαίσιο αυτό θα γίνει προσπάθεια να διατίθενται, για την εξυπηρέτηση των χιονοδρόμων, τυποποιημένα snacksκαι ροφήματα στον εξωτερικό χώρο του σαλέ, καθώς και πρόσβαση σε χώρους υγιεινής.
Ζητούμε συγνώμη για την ταλαιπωρία και ελπίζουμε στην κατανόησή σας, διαβεβαιώνοντάς σας ότι πρώτη μας προτεραιότητα είναι πάντοτε η τήρηση των κανόνων ασφαλείας των χιονοδρόμων και επισκεπτών.

Το ΣΚ θα διοργανωθεί ο Πανελλήνιος αγώνας Παίδων – Κορασίδων κατηγορίας 1-2 από την ΕΟΧ, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στην αγωνιστική πίστα του Βάκχου Νο2 στα Κελάρια για SL & GS. Αύριο Παρασκευή θα γίνει η επίσημη προπόνηση των ομάδων.
 
 

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ (αναβατήρες – πίστες)
Σήμερα λειτούργησαν οι αναβατήρες: Αφροδίτη, Βάκχος, Περικλής, Ηρακλής και baby2.
και
οι πίστες: Αφροδίτη (Νο1 & Νο1α), Βάκχος (Νο2 & Νο2β), Αίολος (Νο4), Περικλής (Νο5), Ηρακλής (Νο8), Διηάνειρα (Νο12) & baby2.
 

Αύριο θα λειτουργήσουν  
καιρού επιτρέποντος
οι αναβατήρες: Αφροδίτη, Βάκχος, Περικλής, Ηρακλής και baby2.
και
οι πίστες: Αφροδίτη (Νο1 & Νο1α), Βάκχος (Νο2 & Νο2β), Αίολος (Νο4), Περικλής (Νο5), Ηρακλής (Νο8), Διηάνειρα (Νο12) & baby2.
 

ΔΡΟΜΟΙ
Οι δρόμοι προς το ΧΚΠ είναι ανοιχτοί.
Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι πάντα ιδιαίτερα προσεκτικοί και να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.
 
ΚΑΙΡΟΣ
Σήμερα
είχαμε, νεφώσεις, περιορισμένη ορατότητα και ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι ήταν ασθενείς ΒΔ και η θερμοκρασία κυμαινόταν από -4°C έως -2°C.
 
Αύριο
Θα έχουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς ΝΔ και η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από -4°C έως +2°C.
 
Τηλέφωνα επικοινωνίας:22340 22700, 22340 22689, 22340 22694. Fax: 22340 22596.
Σε περίπτωση που δεν λειτουργεί το τηλεφωνικό κέντρο (και μόνον τότε) μπορείτε να επικοινωνήσετε με το κινητό: 6986628276. Το κινητό θα λειτουργεί αυστηρά στο ωράριο λειτουργίας του ΧΚΠ (08:00-16:00).