ΕΠΑνΕΚ 2014-2020

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

+30 6970969385

Άσχημες οι καιρικές συνθήκες σήμερα!

Τρίτη, 05/01/2016 | Νέα

Τα προβλήματα λειτουργίας του ΧΚΠ συνεχίστηκαν και σήμερα λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων αλλά και τις βροχής που έπεφτε συνεχώς. Οι μόνοι αναβατήρες που λειτούργησαν ήταν η Ήρα (από τις 09:00) και η Αφροδίτη (από τις 10:00) κι αυτές μόνο για βόλτα. Ωστόσο τα προβλήματα με τον αέρα συνεχίστηκαν και η Αφροδίτη έκλεισε στις 11:35.
ΠΡΟΣΟΧΗ:Μετά από τις υψηλές θερμοκρασίες και τη βροχή που έπεφτε συνεχώς (μέχρι και τα 2.450 μέτρα!!!) η ποιότητα του χιονιού, σε συνδυασμό με το μικρό του ύψος, κατέστησε τις πίστες του ΧΚΠ ακατάλληλες για ασφαλή χιονοδρομία. Ελπίζουμε από το βράδυ της Τετάρτης που οι άνεμοι γυρίζουν βόρειοι να έχουμε πάλι συμπαγή μορφή του χιονιού στις πίστες, πράγμα που θα μας επιτρέψει να τις λειτουργήσουμε εκ νέου για χιονοδρομία.
Αύριο αναμένουμε πάλι ισχυρούς ανέμους, οπότε πριν ανεβείτε στο βουνό, ενημερωθείτε από το siteμας για την κατάσταση που επικρατεί.
Παρακαλούμε τους φίλους χιονοδρόμους να σέβονται τις υποδείξεις και τη σήμανση του χιονοδρομικού κέντρου.
 
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ (αναβατήρες – πίστες)
Σήμερα λειτούργησαν οι αναβατήρες: Αφροδίτη και Ήρα για βόλτα.

Αύριο θα λειτουργήσουν  
καιρού επιτρέποντος
οι αναβατήρες: Αφροδίτη, Βάκχος, Ήρα, Ηνίοχος και Ερμής, μόνο για βόλτα.

ΔΡΟΜΟΙ
Οι δρόμοι προς το ΧΚΠ είναι ανοιχτοί.
Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι πάντα ιδιαίτερα προσεκτικοί και να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.
 
ΚΑΙΡΟΣ
Σήμερα
είχαμε νεφώσεις, βροχή και ομίχλη. Οι άνεμοι ήταν ισχυροί έως θυελλώδεις Δ και η θερμοκρασία κυμαινόταν από +2˚ C έως +6°C.
Αύριο
Θα έχουμε συννεφιά με διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα είναι ισχυροί ΝΔ και η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από +3˚ C έως +7°C.