ΕΠΑνΕΚ 2014-2020

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

+30 697 096 9384

Χιονοσυγκυρία

Σάββατο, 11/03/2017 | Νέα

Χάσαμε ένα Σάββατο, αλλά κερδίσαμε ένα μήνα χιονοδρομίας. Όπως αναμενόταν, με τέτοιες συνθήκες, το χιονοδρομικό ανέστειλε οριστικά για σήμερα τη λειτουργία του. Ο βορειοανατολικός άνεμος έπνεε πολύ ισχυρός στα 50 km/h, η χιονόπτωση επίσης ισχυρή, με σχετικά μεγάλη υγρασία για βόριο άνεμο , η θερμοκρασία έως  -4 oC και με πολύ φρέσκο χιόνι 150cm κατά μέσω όρο στις πίστες, το τελευταίο 24ωρο. Τα φαινόμενα δεν έχουν σταματήσει, αλλά βαίνουν μειούμενα και μέχρι το πρωί της Κυριακής αναμένεται να κοπάσει ο άνεμος και να ελαττωθεί στο ελάχιστο η χιονόπτωση.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ (αναβατήρες – πίστες)
Αύριο Κυριακή θα λειτουργήσουν , καιρού επιτρέποντος,
οι αναβατήρες:  Αφροδίτη ,Βάκχο , Αίολος,  Περικλής και Baby 1.
και οι  πίστες : Νο 1, 1Α, 2-2Β-2Α, 4, 5, Baby 1

 ΔΡΟΜΟΙ
Οι δρόμοι προς το ΧΚΠ θα είναι ανοιχτοί, αλλά οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν, πάντα, μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες, που πολύ πιθανό να χρησιμοποιήσουν. Οι φίλοι οδηγοί θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το τμήμα του δρόμου από το κάτω παρκινγκ Φτερόλακας μέχρι τα Κελλάρια 1750 θα παραμείνει κλειστό. Πολύ μεγάλη προσοχή θα χρειαστεί και η πρόσβαση από τη νότια είσοδο των Κελλαριών, λόγω τις πτώσης κλαδιών ή και κορμών δέντρων στο οδικό δίκτυο.

 ΚΑΙΡΟΣ
Προβλέπεται για αύριο μέτριας προς ασθενούς έντασης άνεμος με επίσης ασθενή χιονόπτωση και διαστήματα ηλιοφάνειας .Η θερμοκρασία έως -3 oC, ενώ η ένταση του βορειοανατολικού ανέμου αναμένεται να κυμανθεί στα 10 – 15 km/h.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Για λόγους ασφαλείας , απαγορεύεται η χρήση ποδηλάτων χιονιού ή αλεξιπτώτου στις πίστες του ΧΚΠαρνασσού.
Να σημειώσουμε ότι οι σχολές εκμάθησης χιονοδρομίας οφείλουν να ενημερώνουν τους μαθητές τους ότι η χάρτινη κάρτα επισκέπτη έχει ένα δικαίωμα ανά αναβατήρα με καμπίνα.
Είναι σημαντικό όσοι χρησιμοποιούν snowboard, να διαθέτουν και να δένουν το λουράκι συγκράτησης, για λόγους ασφαλούς χιονοδρομίας.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:
Λόγω των ιδιαιτέρων καιρικών συνθηκών (σημαντική πιθανότητα για εμφάνιση χιονοστιβάδας) η Πολιτική Προστασία του Δήμου Δελφών, για λόγου ασφαλείας, θα εξακολουθήσει να κρατάει κλειστό το τμήμα του δρόμου από το κάτω παρκινγκ Φτερόλακας μέχρι τα Κελλάρια 1750 και για τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, μέχρι και αύριο Κυριακή.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22340 22700