ΕΠΑνΕΚ 2014-2020

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

+30 6970969385

Εντυπωσιακά σχέδια στον ουρανό

Δευτέρα, 06/02/2017 | Νέα

Βιαστικά περνούσαν τα σύννεφα με την κατεύθυνση του ανέμου αρχικά στον άξονα της Αφροδίτης , επιτρέπονταν την έναρξη λειτουργίας του χιονοδρομικού, με μικρή ταχύτητα, με τους αναβατήρες Αφροδίτη, Ηρακλή ,Αίολο και Περικλή. Στη συνέχεια ενισχύθηκε περεταίρω ο νοτιοδυτικός άνεμος με αποτέλεσμα να αναστέλλεται η λειτουργία αρχικά Ηρακλή και Περικλή, στη συνέχεια και της Αφροδίτης. Οι καιρικές συνθήκες περιελάμβαναν αραιή συννεφιά με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας, θερμοκρασία από 0 έως +2 oC, ενώ η προσέλευση ήταν μικρή .

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ (αναβατήρες – πίστες)
Αύριο Τρίτη  θα λειτουργήσουν , καιρού επιτρέποντος,
οι αναβατήρες: Αφροδίτη , Βάκχος , Αίολος,  Περικλής, Ηρακλής, Ερμής ,Δίας, Ηνίοχος,  Baby 1, και  Ήρα.
και οι  πίστες :  Νο 1, 1Α, 2-2Β-2Α, 15 Α, 4, 5, 11, 12, 13, 18, 19, 6, 7, 7 Α, Baby 1

 ΔΡΟΜΟΙ
Οι δρόμοι προς το ΧΚΠ θα είναι ανοιχτοί, αλλά οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν, πάντα, μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες, που ίσως χρησιμοποιήσουν.

 ΚΑΙΡΟΣ
Προβλέπεται αρχικά χιονόπτωση ( συνθήκες παγιοποίησης) και στη συνέχεια διαστήματα ηλιοφάνειας , η ένταση του νοτιοδυτικού ανέμου εξασθενεί στα  5-15 km/h και θερμοκρασία στους -4oC.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Για λόγους ασφαλείας , απαγορεύεται η χρήση ποδηλάτων χιονιού ή αλεξιπτώτου στις πίστες του ΧΚΠαρνασσού.
Να σημειώσουμε ότι οι σχολές εκμάθησης χιονοδρομίας οφείλουν να ενημερώνουν τους μαθητές τους ότι η χάρτινη κάρτα επισκέπτη έχει ένα δικαίωμα ανά αναβατήρα με καμπίνα.
Είναι σημαντικό όσοι χρησιμοποιούν snowboard, να διαθέτουν και να δένουν το λουράκι συγκράτησης, για λόγους ασφαλούς χιονοδρομίας.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22340 22700