ΕΠΑνΕΚ 2014-2020

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

+30 697 096 9384

Ισχυροί άνεμοι και λειτουργία του ΧΚΠ με προβλήματα

Κυριακή, 08/03/2020 | Ανακοινώσεις, Νέα

Χιονοπτώσεις περιμένουμε από σήμερα το βράδυ.

Δύσκολη μέρα και η σημερινή με πολύ ισχυρούς νοτιάδες, οι οποίοι δημιούργησαν προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των αναβατήρων αλλά και στην ποιότητα του χιονιού. Κλειστοί παρέμειναν όλη τη μέρα οι αναβατήρες της Φτερόλακας και ο συνδετικός Ερμής.
Στα Κελλάρια οι αναβατήρες λειτούργησαν κανονικά (με μικρή ταχύτητα και μόνο με καρέκλες ο Βάκχος), ενώ  ο Ηρακλής άνοιξε όταν ο αέρας το επέτρεψε (11:30) και έκλεισε ξανά στις 14:00 που η ένταση των ανέμων δυνάμωσε και πάλι.

Από σήμερα το βράδυ ο καιρός το γυρίζει σε βοριά και αναμένουμε χιονοπτώσεις οι οποίες θα διαρκέσουν κι αύριο όλη μέρα. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, φαίνεται ότι θα βάλλει αρκετό χιόνι και οι πίστες θα φρεσκαριστούν για τα καλά.

Στο ΧΚΠ αύριο θα λειτουργήσουν

ΟΙ ΑΝΑΒΑΤΗΡΕΣ: Αφροδίτη, Βάκχος, Αίολος, Περικλής, Ηρακλής, Ερμής, Ηνίοχος, Δίας, Ήρα, Παν, Πυθία και baby 1.

ΠΙΣΤΕΣ: Βάκχος (2, 2β, 15α), Τηλέμαχος (3), Αίολος (4),  Περικλής (5),  Ηρακλής (8 & 15), Διηάνειρα (12), Παν (10), Πυθία (14 & 14α), Ηνίοχος (6), Δίας (13, 16 & 19),  Ήρα (7), snowpark και baby 1 & 2.

ΚΑΙΡΟΣ: Αύριο αναμένουμε χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς Β/ΒΔ και η θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ -2C και -1C.

ΔΡΟΜΟΙ: Όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στο ΧΚΠ είναι ανοιχτοί. Σε κάθε περίπτωση και για τη δική σας ασφάλεια, όταν οδηγείτε στο βουνό να έχετε πάντοτε μαζί σας αντιολισθητικές αλυσίδες.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Σας ενημερώνουμε ότι λειτουργεί το σύστημα ηλεκτρονικού εισιτηρίου (e-ticket). Απαραίτητη προϋπόθεση να έχετε προμηθευτεί την πλαστική κάρτα RFID από τα ταμεία του χιονοδρομικού κέντρου. Λεπτομέρειες θα βρείτε εδώ: https://etadwebtickets.gr/eparnassos/