ΕΠΑνΕΚ 2014-2020

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

+30 6970969385

Καλή Σαρακοστή!

Δευτέρα, 02/03/2020 | Blog, Νέα

Ισχυροί δυτικοί άνεμοι δημιουργήσαν προβλήματα στην ομαλή λειτουργία.

Οι πολύ ισχυροί Δ άνεμοι που έπνεαν από το πρωί στο βουνό, δημιούργησαν προβλήματα στη λειτουργία του ΧΚΠ και οδήγησαν σε αναστολή τους αναβατήρες Ηνίοχο, Δία, Ερμή, Ηρακλή και Περικλή. Mε την πάροδο του χρόνου και μετά από την ελαφρά πτώση των ανέμων, οι αναβατήρες Ηρακλής και Περικλής τέθηκαν ξανά σε λειτουργία, γύρω στις 11:30, ενώ οι υπόλοιποι αναβατήρες (πλην του Δία) μπήκαν κι αυτοί σε λειτουργία στις 13:00. Δυστυχώς το αλαλούμ του καιρού συνεχίστηκε, ο άνεμος δυνάμωσε και πάλι στις 14:30 και ανάγκασε σε αναστολή τους περισσότερους αναβατήρες του κέντρου, με  εξαίρεση τους: Αφροδίτη, Βάκχο, Αίολο και baby 1.

Αύριο ο καιρός φαίνεται καλός, ενώ και οι άνεμοι εξασθενούν αρκετά, οπότε και η λειτουργία των αναβατήρων θα είναι απροβλημάτιστη. Από το βράδυ μάλιστα και προς τα ξημερώματα της Τετάρτης, αναμένουμε και κάποιες ασθενείς χιονοπτώσεις.

Στο ΧΚΠ αύριο θα λειτουργήσουν

ΟΙ ΑΝΑΒΑΤΗΡΕΣ: Αφροδίτη, Βάκχος, Αίολος, Περικλής, Ερμής, Ηνίοχος, Δίας,  Ήρα, Παν, Πυθία και baby 1 & 4.

ΠΙΣΤΕΣ: Βάκχος (2, 2β, 15α), Τηλέμαχος (3), Αίολος (4),  Περικλής (5),  Διηάνειρα (12), Παν (10), Πυθία (14 & 14α), Ηνίοχος (6), Δίας (13, 16 & 19),  Ήρα (7), snowpark και baby 1, 2 & 4.

ΚΑΙΡΟΣ: Αύριο περιμένουμε ηλιοφάνεια και αραιή συννεφιά. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι – ισχυροί ΝΔ και η θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ 3C και 5C.

ΔΡΟΜΟΙ: Όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στο ΧΚΠ είναι ανοιχτοί. Σε κάθε περίπτωση και για τη δική σας ασφάλεια, όταν οδηγείτε στο βουνό να έχετε πάντοτε μαζί σας αντιολισθητικές αλυσίδες.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Σας ενημερώνουμε ότι λειτουργεί το σύστημα ηλεκτρονικού εισιτηρίου (e-ticket). Απαραίτητη προϋπόθεση να έχετε προμηθευτεί την πλαστική κάρτα RFID από τα ταμεία του χιονοδρομικού κέντρου. Λεπτομέρειες θα βρείτε εδώ: https://etadwebtickets.gr/eparnassos/