ΕΠΑνΕΚ 2014-2020

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

+30 6970969385

Με δυσκολία η λειτουργία σήμερα, λόγω ισχυρών ανέμων

Τρίτη, 15/01/2019 | Νέα

Αύριο προβλέπονται καλύτερες καιρικές συνθήκες

Σήμερα από νωρίς το πρωί είχαμε πολύ ισχυρούς Β ανέμους που επηρέασαν τη λειτουργία των αναβατήρων. Δόθηκαν αναστολές λειτουργίας μέχρι τις 12, οπότε και οι άνεμοι εξασθένησαν ελαφρώς και μπήκαν σε λειτουργία με χαμηλή ταχύτητα οι αναβατήρες.

Αύριο περιμένουμε λιγότερο αέρα, πράγμα που μας αφήνει να πιστεύουμε ότι η λειτουργία του ΧΚΠ δεν θα επηρεαστεί. Θα λειτουργήσουμε με τους αναβατήρες και τις πίστες στα Κελλάρια. Ο βαθμός επικινδυνότητας χιονοστιβάδων  στις βορινές πλαγιές της Φτερόλακκας είναι πολύ μεγάλος 4/5.  Τα σημεία αυτά έχουν φορτωθεί με μεγάλο ύψος χιονιού και έχουν σχηματιστεί επικίνδυνα φρύδια στα κρίσιμα σημεία. Για τον λόγο αυτό η Φτερόλακκα και το οδικό της δίκτυο παραμένουν κλειστά.

Στο ΧΚΠ θα λειτουργήσουν:

ΑΝΑΒΑΤΗΡΕΣ
Αφροδίτη, Βάκχος, Αίολος, Ηρακλής, Περικλής και baby 1 & 2

ΠΙΣΤΕΣ
Αφροδίτη (1, 1α), Βάκχος (2, 2α, 2β, 15 α), Περικλής (5), Τηλέμαχος (3), Αίολος (4), Ηρακλής (8, 15), Διηάνειρα (12) και baby 1 &2.

ΚΑΙΡΟΣ
Αύριο αναμένουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι νωρίς το πρωί θα είναι ισχυροί Β με πτωτική τάση προς το μεσημέρι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ -6C έως +1C.

ΔΡΟΜΟΙ
Οι δρόμοι από Αράχωβα και Επτάλοφος (Αγόριανη) είναι ανοιχτοί αλλά χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες. Όσοι φίλοι του ΧΚΠ έρχονται από Πολύδροσο και Αμφίκλεια να χρησιμοποιούν σαν δρόμο τη διαδρομή Λιλαία, Επτάλοφος, χιονοδρομικό κέντρο. Ο δρόμος Κελλάρια – Φτερόλακα παραμένει κλειστός λόγω κινδύνου χιονοστιβάδων.
Για τη δική σας ασφάλεια όταν οδηγείτε στο βουνό να έχετε πάντοτε μαζί σας αντιολισθητικές αλυσίδες.

ΩΡΑΡΙΟ
Το ωράριο του ΧΚΠ αύριο θα είναι 09:00-16:00 (τελευταία κάθοδος Αφροδίτης 16:30)