ΕΠΑνΕΚ 2014-2020

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

+30 6970969385

Μπαλκόνι στην ομίχλη

Δευτέρα, 13/02/2017 | Νέα

Ψηλότερα ανέβηκε σήμερα το σύννεφο και η ομίχλη κάλυψε τις περισσότερες ώρες όλο το χιονοδρομικό μας. Αργά το μεσημέρι άνοιξε ο καιρός στην κορυφή του Βάκχου και μπόρεσαν οι χιονοδρόμοι να δουν το πεδίο δράσης. Ο βορειοανατολικός άνεμος είχε σημαντική ένταση αλλά δεν δημιούργησε κάποιο πρόβλημα στη λειτουργία των αναβατήρων, οι οποίοι κινήθηκαν με χαμηλή, αλλά ασφαλή ταχύτητα, η θερμοκρασία ήταν γύρω στους -7 oC, ενώ η προσέλευση ήταν σχετικά καλή για καθημερινή με ομίχλη, λόγω της παρουσίας μαθητών, που επέλεξαν τον Παρνασσό για την σχολική τους εκδρομή.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ (αναβατήρες – πίστες)
Αύριο Τρίτη  θα λειτουργήσουν , καιρού επιτρέποντος,
οι αναβατήρες: Αφροδίτη , Βάκχος , Αίολος,  Περικλής, Ερμής ,Δίας, Ηνίοχος,  Baby 1 και  Ήρα.
και οι  πίστες :  Νο 1, 1Α, 2-2Β-2Α, 15 Α, 3, 4, 5, 11, 12, 13, 16, 19, 6, 7, 7 Α, Baby 1

 ΔΡΟΜΟΙ
Οι δρόμοι προς το ΧΚΠ θα είναι ανοιχτοί, αλλά οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν, πάντα, μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες, που πιθανό να  χρησιμοποιήσουν.

 ΚΑΙΡΟΣ
Προβλέπεται πιθανή ασθενή χιονόπτωση , η ένταση του βορειοανατολικού ανέμου θα παραμείνει στα 20 km/h και θερμοκρασία θα πέσει στους -8oC.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Για λόγους ασφαλείας , απαγορεύεται η χρήση ποδηλάτων χιονιού ή αλεξιπτώτου στις πίστες του ΧΚΠαρνασσού.
Να σημειώσουμε ότι οι σχολές εκμάθησης χιονοδρομίας οφείλουν να ενημερώνουν τους μαθητές τους ότι η χάρτινη κάρτα επισκέπτη έχει ένα δικαίωμα ανά αναβατήρα με καμπίνα.
Είναι σημαντικό όσοι χρησιμοποιούν snowboard, να διαθέτουν και να δένουν το λουράκι συγκράτησης, για λόγους ασφαλούς χιονοδρομίας.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22340 22700