ΕΠΑνΕΚ 2014-2020

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

+30 6970969385

Ο ορισμός της «Άσπρης μέρας»

Κυριακή, 12/03/2017 | Νέα

Επιτέλους σταμάτησε να χιονίζει και να φυσά. Άλλη μια τέτοια χιονόπτωση να κάνει και θα δούμε παραλία τον …Ιούνιο. Φαίνεται υπερβολικό αλλά έπεσε στον Παρνασσό, πραγματικά, πάρα πολύ χιόνι τις τελευταίες μέρες. Για σήμερα ο καιρός μας επιφύλασσε αρχικά πυκνή ομίχλη, στην συνέχεια πεντακάθαρο ουρανό και μετά το μεσημέρι πάλι συννεφιά και ομίχλη. Έπειτα από υπερπροσπάθεια των εργαζομένων στο χιονοδρομικό, λειτούργησαν οι αναβατήρες Αφροδίτη, Αίολος ,Περικλής και baby 1 και ετοιμάστηκαν για να λειτουργήσουν αύριο Βάκχος και Ηρακλής, καιρού επιτρέποντος, πάντα. Ο ισχυρός βορειοανατολικός άνεμος εξασθένησε το πρωί και έπνεε στα 10-15 km/h, η θερμοκρασία έως  -2 oC, με φρέσκο χιόνι έως 150cm και καλή προσέλευση.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ (αναβατήρες – πίστες)
Αύριο Δευτέρα θα λειτουργήσουν , καιρού επιτρέποντος,
οι αναβατήρες:  Αφροδίτη ,Βάκχο , Αίολος, Περικλής, Ηρακλής και Baby 1.
και οι πίστες : Νο 1, 1Α, 2-2Β-2Α, 4, 5, 8, 12 και Baby 1

 ΔΡΟΜΟΙ
Οι δρόμοι προς το ΧΚΠ θα είναι ανοιχτοί, πλήν ενός τμήματος, αλλά οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν, πάντα, μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες, που ίσως να χρησιμοποιήσουν. Ειδικά για το συνδετικό τμήμα του δρόμου από Φτερόλακα προς Κελλάρια 1750, να σας ενημερώσουμε ότι παραμένει κλειστό λόγω χιονοστιβάδων και μεγάλης χιόνωσης, θα γίνει όμως μια πρώτη προσπάθεια διάνοιξής του, πάντα βέβαια με την μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια για τους εκχιονιστές.

 ΚΑΙΡΟΣ
Προβλέπεται για αύριο ηλιοφάνεια και ενισχυμένης έντασης άνεμος με τάση για μικρή εξασθένηση .Η θερμοκρασία έως -4 oC, ενώ η ένταση του δυτικού ανέμου αναμένεται να κυμανθεί στα 30-35 km/h.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Για λόγους ασφαλείας , απαγορεύεται η χρήση ποδηλάτων χιονιού ή αλεξιπτώτου στις πίστες του ΧΚΠαρνασσού.
Να σημειώσουμε ότι οι σχολές εκμάθησης χιονοδρομίας οφείλουν να ενημερώνουν τους μαθητές τους ότι η χάρτινη κάρτα επισκέπτη έχει ένα δικαίωμα ανά αναβατήρα με καμπίνα.
Είναι σημαντικό όσοι χρησιμοποιούν snowboard, να διαθέτουν και να δένουν το λουράκι συγκράτησης, για λόγους ασφαλούς χιονοδρομίας.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22340 22700