ΕΠΑνΕΚ 2014-2020

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

+30 697 096 9384

Πολύ και βαρύ χιόνι

Παρασκευή, 10/03/2017 | Νέα

Η χιόνωση των πιστών του Χιονοδρομικού μας, το τελευταίο εικοσιτετράωρο, έδωσε «πνοή» χιονοδρομίας για ένα μήνα ακόμα . Ο βορειοανατολικός άνεμος έπνεε στα 10 km/h, η θερμοκρασία έως  -2 oC με φρέσκο χιόνι έως 50cm, αλλά με μικρή προσέλευση.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ (αναβατήρες – πίστες)
Αύριο Σαββάτο θα λειτουργήσουν , καιρού επιτρέποντος,
οι αναβατήρες:  Αφροδίτη ,Βάκχο , Αίολος,  Περικλής και Baby 1.
και οι  πίστες : Νο 1, 1Α, 2-2Β-2Α, 4, 5, Baby 1

 ΔΡΟΜΟΙ
Οι δρόμοι προς το ΧΚΠ θα είναι ανοιχτοί, αλλά οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν, πάντα, μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες, που πολύ πιθανό να χρησιμοποιήσουν. Ιδιαίτερη προσοχή θα χρειαστεί στο συνδετικό τμήμα του δρόμου από Φτερόλακα προς Κελλάρια 1750.

 ΚΑΙΡΟΣ
Προβλέπεται για αύριο ισχυρής έντασης άνεμος με σημαντική χιονόπτωση .Η θερμοκρασία έως -4 oC, ενώ η ένταση του βορειοανατολικού ανέμου αναμένεται να κυμανθεί έως και τα 50 km/h.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Για λόγους ασφαλείας , απαγορεύεται η χρήση ποδηλάτων χιονιού ή αλεξιπτώτου στις πίστες του ΧΚΠαρνασσού.
Να σημειώσουμε ότι οι σχολές εκμάθησης χιονοδρομίας οφείλουν να ενημερώνουν τους μαθητές τους ότι η χάρτινη κάρτα επισκέπτη έχει ένα δικαίωμα ανά αναβατήρα με καμπίνα.
Είναι σημαντικό όσοι χρησιμοποιούν snowboard, να διαθέτουν και να δένουν το λουράκι συγκράτησης, για λόγους ασφαλούς χιονοδρομίας.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:
Λόγω των ιδιαιτέρων καιρικών συνθηκών ( ισχυρός άνεμος, σημαντική πιθανότητα για εμφάνιση χιονοστιβάδας) η Πολιτική Προστασία του Δήμου Δελφών, για λόγου ασφαλείας, θα κρατήσει κλειστό το τμήμα του δρόμου από το κάτω παρκινγκ Φτερόλακας μέχρι τα Κελλάρια 1750 και για τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από σήμερα το βράδυ μέχρι και αύριο Σάββατο.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22340 22700