ΕΠΑνΕΚ 2014-2020

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

+30 697 096 9384

Ραγδαία μεταβολή του καιρού και διακοπή λειτουργίας

Κυριακή, 05/01/2020 | Νέα

Κλειστό θα παραμείνει αύριο το ΧΚΠ λόγω της επέλασης του Ηφαιστίωνα.

Από χτες οι προβλέψεις έδειχναν ότι σήμερα αρχικά θα είχαμε καλό καιρό και μετά ραγδαία επιδείνωση με πολύ ακραία καιρικά φαινόμενα. Έτσι σε συνεννόηση με την πολιτική προστασία αλλά και την αστυνομία είχαμε καταστρώσει σχέδιο δράσης σε περίπτωση που τα φαινόμενα έκαναν την παρουσία τους κατά τη διάρκεια λειτουργίας του ΧΚΠ.

Τελικά τα φαινόμενα μας επισκέφτηκαν πολύ νωρίτερα και επειδή είχαμε να διαχειριστούμε την ομαλή επιστροφή 3.000 επισκεπτών μέσα από δύσκολους ορεινούς δρόμους, αποφασίσαμε να διακόψουμε τη λειτουργία του ΧΚΠ στις 12:50. Ευτυχώς όλα κύλισαν ομαλά και οι επισκέπτες κατέβηκαν από το βουνό με ασφάλεια και χωρίς προβλήματα.

Σε όσους πελάτες είχαν αγοράσει εισιτήρια από τις 12 και μετά και δεν είχαν προλάβει να χιονοδρομίσουν, δόθηκε σαν αποζημίωση ένα εισιτήριο ανοιχτής ημερομηνίας για κάποια άλλη φορά. Επίσης όσοι πελάτες δεν περάσαν από τα ταμία για να πάρουν το εισιτήριο δώρο, μπορούν να περάσουν κάποια άλλη φορά προσκομίζοντας το εισιτήριο και την απόδειξη πληρωμής που αποδεικνύει ότι η αγορά είχε γίνει στις 5/1 και μετά τις 12.

Όμως η μέρα δεν είχε μόνο απρόβλεπτα, είχε και καλές στιγμές. Όσοι τυχεροί ήρθαν από το πρωί και μέχρι τις 12:50 (που έγινε η διακοπή), απόλαυσαν τη χιονοδρομία σε καλοπατημένες πίστες και σε τριζάτο χιόνι, από αυτά που χαίρεται κανείς να σκιάρει! Επίσης έντονη ήταν και η παρουσία των αθλητικών σωματείων στο βουνό, τα οποία προπονήθηκαν στις εγκαταστάσεις μας κάτω από ιδανικές συνθήκες.

Για αύριο και για λόγους ασφαλείας, λόγω της επέλασης του Ηφαιστίωνα, το ΧΚΠ θα παραμείνει κλειστό. Στο βουνό θα βρίσκεται μόνο το προσωπικό, το οποίο θα παραμονεύει για τυχόν ζημιές στις εγκαταστάσεις και μόλις τα φαινόμενα υποχωρήσουν θα προσπαθήσει να προετοιμάσει το χιονοδρομικό κέντρο για την επόμενη μέρα.