ΕΠΑνΕΚ 2014-2020

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

+30 6970969385

Στο βάθος … Κελλάρια

Τετάρτη, 04/01/2017 | Νέα

Η αλλαγή του καιρού ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής. Ο ενισχυμένος δυτικός άνεμος έφερε το σύννεφο στον Παρνασσό και περιόρισε κατά πολύ την ορατότητα, ενώ η ομίχλη μείωσε ακόμα περισσότερο τη χιόνωση στις πίστες δυσκολεύοντας τους χιονοδρόμους. Η θερμοκρασία ήταν κοντά στο μηδέν αλλά η αίσθησή της ήταν 5-7 οC χαμηλότερη λόγω του ενισχυμένου ανέμου.
 
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ (αναβατήρες – πίστες)
Αύριο Πέμπτη θα λειτουργήσουν , καιρού επιτρέποντος,
οι αναβατήρες: Αφροδίτη , Βάκχος , Αίολος , Ηρακλής, Ερμής, Ηνίοχος, Baby,2,3,  Ήρα, Παν και Πυθία.
και οι  πίστες :  Νο 2-2Β, 4, 5, 12, 24, 7, 7Α, 10, 14.

 ΔΡΟΜΟΙ
Οι δρόμοι προς το ΧΚΠ είναι ανοιχτοί , αλλά οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν, πάντα, μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες, που ίσως να χρησιμοποιήσουν.

 ΚΑΙΡΟΣ
Προβλέπεται ηλιοφάνεια , η ένταση του νοτιοδυτικού ανέμου στα 50 km/h (θυελλώδης) με τάση επιδείνωσης και θερμοκρασία στους -1 oC.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Οι πίστες λειτουργούν με οριακή χιόνωση και περιορισμένο εύρος. Για τον λόγο αυτό να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, να σέβεστε την σήμανση και να ακολουθείτε τις οδηγίες του προσωπικού. Ιδιαίτερη προσοχή σε ενδεχόμενες πέτρες, ιδίως στούς τερματισμούς των πιστών. Για λόγους ασφαλείας , απαγορεύεται η χρήση ποδηλάτων χιονιού ή αλεξιπτώτου στις πίστες του ΧΚΠαρνασσού. Επίσης, ειδικά για αύριο Πέμπτη 5-1, λόγω του θυελλώδους ανέμου που αναμένουμε, θα ήταν καλό να καλέσετε το πρωί στο τηλέφωνο του Χιονοδρομικού για πληροφορίες σχετικά με το ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας του κέντρου.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22340 22700