ΕΠΑνΕΚ 2014-2020

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

+30 6970969385

Τα σκαμπανεβάσματα του ανέμου!

Τρίτη, 05/02/2019 | Νέα

Ισχυρές χιονοπτώσεις από σήμερα το απόγευμα.

Σε αναστολή μέχρι τις 11:30 ήμασταν σήμερα στο ΧΚΠ, λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων που έπνεαν στο βουνό. Η Φτερόλακκα ήταν πιο τυχερή σε σχέση με τα Κελλάρια αφού ξεκίνησε τη λειτουργία της με Ήρα και Παν,  έκλεισε σύντομα και μετά από δύο ώρες άνοιξε ξανά, υπακούοντας στα σκαμπανεβάσματα του ανέμου.
Όταν η κατάσταση εξομαλύνθηκε (11:30) λειτούργησαν οι περισσότεροι από τους προγραμματισμένους αναβατήρες.  Συνολικά λειτούργησαν οι: Αφροδίτη, Αίολος, Περικλής, Ήρα, Παν, Ηνίοχος και baby 2 μέχρι το τέλος του ωραρίου.

Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι οι μετεωρολογικές προβλέψεις δεν είναι πάντα ακριβείς. Το ΧΚΠ από την πλευρά του κάνει τα πάντα ώστε να λειτουργήσει το κέντρο άσχετα με τις προβλέψεις. Με συνεχείς ελέγχους αντιμετωπίζει τις καταστάσεις και ανάλογα τις συνθήκες και πάντα με γνώμονα την ασφάλεια, θέτει σε λειτουργία τους αναβατήρες ή τους τελεί υπό αναστολή.
Τέλος υπάρχουν μέρες, όπως η σημερινή, που κι ο πελάτης θα πρέπει να παίρνει το ρίσκο του για το εάν θα ανέβει ή όχι στο βουνό.

Για αύριο Τετάρτη αναμένουμε εξασθένηση των ανέμων αλλά και ισχυρές χιονοπτώσεις. Το ΧΚΠ προετοιμάζεται ώστε να αντιμετωπίσει αυτό το νέο κύμα κακοκαιρίας με σκοπό την ομαλή του λειτουργία.

Στο ΧΚΠ θα λειτουργήσουν (καιρού επιτρέποντος):

ΑΝΑΒΑΤΗΡΕΣ
Αφροδίτη, Βάκχος, Αίολος, Περικλής, Ερμής, Ηνίοχος, Ήρα, Παν και baby 1.

ΠΙΣΤΕΣ
Αφροδίτη (1, 1α), Βάκχος (2, 2α, 2β, 15 α), Περικλής (5), Τηλέμαχος (3), Αίολος (4),  Διηάνειρα (12), Ήρα (7 & 7α), Ηνίοχος (6), Παν (10),  snowpark και baby 1.

ΚΑΙΡΟΣ
Αύριο αναμένουμε χιονοπτώσεις που κατά διαστήματα θα είναι ισχυρές.
Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς – μέτριοι Α/ΝΑ και η θερμοκρασία θα κυμαίνετε μεταξύ -3C έως -2C.

ΔΡΟΜΟΙ
Όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στο ΧΚΠ είναι ανοιχτοί. Αύριο το πρωί και λόγω των αναμενόμενων χιονοπτώσεων είναι πολύ πιθανό να χρειάζονται αλυσίδες.
Για τη δική σας ασφάλεια όταν οδηγείτε στο βουνό να έχετε πάντοτε μαζί σας αντιολισθητικές αλυσίδες.

ΩΡΑΡΙΟ
Το ωράριο του ΧΚΠ αύριο θα είναι 09:00-16:00 (τελευταία κάθοδος Αφροδίτης 16:30).