ΕΠΑνΕΚ 2014-2020

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

+30 6970969385

Το αδιαχώρητο σήμερα στο ΧΚΠ!

Κυριακή, 13/01/2019 | Νέα

Ασφυκτικά τα παρκινγκ και οι δρόμοι από αυτοκίνητα

Λιακάδα, άφθονο χιόνι και πλήθος κόσμου σήμερα στα Κελλάρια, όπου απόλαυσε τη χιονοδρομία και τη βόλτα στο βουνό.

Μάλιστα ήταν τόσος ο κόσμος που από τις 11:30 και μετά είχαν γεμίσει ασφυκτικά τα παρκινγκ και οι δρόμοι από παρκαρισμένα οχήματα. Έτσι και με τη συνδρομή της αστυνομίας έκλεισε η άνοδος προς το ΧΚΠ γι όλα τα οχήματα από τη διασταύρωση Λιβάδι προς το Χιονοδρομικό κέντρο.
Δυστυχώς πολύς κόσμος έφτασε μέχρι το Λιβάδι αλλά δεν κατόρθωσε να ανέβει στο βουνό. Τα Κελλάρια έφτασαν στα όρια τους σήμερα. Σίγουρα με την προσθήκη της Φτερόλακκας τις επόμενες μέρες η κατάσταση θα εξομαλυνθεί.

Αύριο περιμένουμε νεφώσεις με μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι συνθήκες γενικά φαίνονται καλές για χιονοδρομία αφού η χιονόπτωση που φαίνεται στα συστήματα θα μας επηρεάσει από αργά το απόγευμα. Θα λειτουργήσουμε με τους αναβατήρες και τις πίστες στα Κελλάρια. Η Φτερόλακκα θα παραμείνει κλειστή λόγω αποπαγοποίησης και κινδύνου χιονοστιβάδων.

 

Στο ΧΚΠ θα λειτουργήσουν:

ΑΝΑΒΑΤΗΡΕΣ
Αφροδίτη, Βάκχος, Αίολος, Ηρακλής, Περικλής  και baby 1 & 2

ΠΙΣΤΕΣ
Αφροδίτη (1, 1α), Βάκχος (2, 2α, 2β, 15 α), Περικλής (5), Τηλέμαχος (3), Αίολος (4), Ηρακλής (8, 15), Διηάνειρα (12) και baby 1 &2.

ΚΑΙΡΟΣ
Αύριο αναμένουμε με διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα είναι μέτριοι Δ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ -3C έως -6C.

ΔΡΟΜΟΙ
Οι δρόμοι από Αράχωβα και Αγόριανη είναι ανοιχτοί αλλά χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες. Όσοι φίλοι του ΧΚΠ έρχονται από Πολύδροσο και Αμφίκλεια να χρησιμοποιούν σαν δρόμο τη διαδρομή Λιλαία, Αγόριανη, χιονοδρομικό κέντρο. Ο δρόμος Κελλάρια – Φτερόλακα παραμένει κλειστός λόγω κινδύνου χιονοστιβάδων.
Για τη δική σας ασφάλεια όταν οδηγείτε στο βουνό να έχετε πάντοτε μαζί σας αντιολισθητικές αλυσίδες.

ΩΡΑΡΙΟ
Το ωράριο του ΧΚΠ αύριο θα είναι 09:00-16:00 (τελευταία κάθοδος Αφροδίτης 16:30)