ΕΠΑνΕΚ 2014-2020

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

+30 6970969385

Ζήσε τον Παρνασσό ξανά

Τρίτη, 28/12/2021 | Blog

Πηγή: lifo.gr

Με ανακαινισμένα σαλέ και πολυάριθμες πίστες, μαθήματα χιονοδρομίας, χώρους εστίασης και αναψυχής, πλήρη προσβασιμότητα σε ΑμεΑ και φιλικές προς τον χρήστη ψηφιακές υπηρεσίες, όλοι οι χιονισμένοι δρόμοι οδηγούν στον Παρνασσό.

Mπορεί η Ελλάδα να είναι μια χώρα που στην κοινή αντίληψη ξεδιπλώνει τις αρετές της τους θερμότερους μήνες του χρόνου, ωστόσο έχει και τοπία στα οποία μπορεί κανείς να απολαύσει τις ομορφιές του χειμώνα όπως τους αρμόζει.

Αν σε κάποιον πείτε τη λέξη «χιόνι» και του ζητήσετε να σας πει ένα μέρος στην Ελλάδα που του έρχεται αυτόματα στο μυαλό, πιθανότατα θα σας απαντήσει τον Παρνασσό. Καθόλου τυχαία, μια και στο βουνό της Στερεάς Ελλάδας βρίσκεται το μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο της Ελλάδας, με 23 πίστες, 17 αναβατήρες, 7 χιονοδρομικές διαδρομές και 7 μονοπάτια συνολικού μήκους 34 χλμ. Το χιονοδρομικό κέντρο της περιοχής έχει κάνει «όνομα» με τα χρόνια, προσελκύοντας πολυάριθμους επισκέπτες κάθε χειμώνα — αλλά όχι μόνο. Γι’ αυτό έχει αναδειχθεί ως ένας από τους πιο αγαπημένους ορεινούς προορισμούς της χώρας μας.

Πλέον ο Παρνασσός δεν έχει απλώς ένα χιονοδρομικό κέντρο αλλά μεταμορφώνεται σε έναν προορισμό που μπορεί να λειτουργεί όλο τον χρόνο και να προσφέρει μια ολιστική εμπειρία γύρω από τις χιονοδρομικές δραστηριότητες.

Πρόσφατα, το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού ανανεώθηκε και περιμένει τους επισκέπτες του με ακόμα περισσότερες δυνατότητες και ανέσεις. Την ανανέωση τόσο των εσωτερικών όσο και των εξωτερικών χώρων του χιονοδρομικού κέντρου ανέλαβε η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε., διαχειρίστρια εταιρεία του, για να προσφέρει στους πολίτες μια νέα, πλουσιότερη εμπειρία.

Με τη νέα πνοή που του δόθηκε, το κέντρο επιδιώκει να είναι ένας φιλόξενος προορισμός που προσφέρει πολλά περισσότερα από περιπέτειες στο χιόνι. Έτσι, οι εσωτερικοί χώροι των σαλέ έχουν εκσυγχρονιστεί. Συγκεκριμένα, το Σαλέ Φτερόλακας έχει αναβαθμιστεί πλήρως και επαναλειτουργεί, ενώ έχουν ανανεωθεί και επιλεγμένα τμήματα του Σαλέ Κελάρια 1950 μ. Όσο για τους χώρους υγιεινής, αυτοί έχουν ανακαινιστεί σύμφωνα με σύγχρονες προδιαγραφές, ώστε να διασφαλιστεί πως θα παρέχουν υψηλό επίπεδο υπηρεσιών.

Φυσικά, όσοι αγαπούν το χιόνι εδώ θα βρουν τον μικρό λευκό παράδεισό τους. Στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού έχουν δημιουργηθεί εξοπλισμένοι χώροι για εκείνους που επιθυμούν να κάνουν μαθήματα χιονοδρομίας. Παράλληλα, στις εγκαταστάσεις του λειτουργούν και εμπορικά καταστήματα, από τα οποία οι χιονοδρόμοι, είτε εκκολαπτόμενοι είτε έμπειροι, μπορούν να ενοικιάσουν σύγχρονο εξοπλισμό και να ξεδιπλώσουν τις ικανότητές τους στα χειμερινά σπορ.

Το κέντρο καλωσορίζει κάθε επισκέπτη του φιλόξενα, γι’ αυτό έχει μεριμνήσει ώστε και τα άτομα με αναπηρία να μπορούν να απολαμβάνουν χωρίς δυσκολίες τη χιονοδρομική εμπειρία. Γι’ αυτόν τον λόγο έχουν κατασκευαστεί ειδικές ράμπες και έχει διασφαλιστεί ότι τα ΑμεΑ θα μπορούν να έχουν πλήρη πρόσβαση σε όλες τις υποδομές.

Τέλος, επειδή το φαγητό κάνει κάθε εμπειρία πιο ζεστή, στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού λειτουργούν και χώροι εστίασης όπου μπορεί κάποιος να απολαύσει ένα ζεστό ρόφημα ή ένα χορταστικό γεύμα, να χαλαρώσει, να ανακτήσει δυνάμεις για να συνεχίσει τις χιονοδρομικές του περιπέτειες ή πολύ απλά να απολαύσει το χειμωνιάτικο, χιονισμένο τοπίο.

Και επειδή η εποχή απαιτεί ασφάλεια και ταχύτητα, τα ηλεκτρονικά συστήματα συναλλαγών (web ticketing) και οι φιλικές προς τον χρήστη ψηφιακές υπηρεσίες του κέντρου είναι διαθέσιμες προς διευκόλυνσή σας.

Πλέον ο Παρνασσός δεν έχει απλώς ένα χιονοδρομικό κέντρο αλλά μεταμορφώνεται σε έναν προορισμό που μπορεί να λειτουργεί όλο τον χρόνο και να προσφέρει μια ολιστική εμπειρία γύρω από τις χιονοδρομικές δραστηριότητες. Το πώς θα ζήσετε αυτή την εμπειρία το αφήνουμε σε εσάς.